Rizoto s krůtím masem a medvědím česnekem

Medvědí česnek jsem ochutnala letos na jaře poprvé a hned jsem si ho zamilovala!

4 porce

Suroviny:

– máslo

– 1 středně velká cibule

– cca. 1 litr zeleninového vývaru

– 400 gramů rýže arborio (kulatozrnná rýže)

– 200 ml bílého suchého vína

– 50 g nastrouhaného parmazánu

– 500 gramů krůtích prsou

– 1 svazeček medvědího česneku

-sůl, pepř

Postup:

Na másle orestujeme cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme na kostičky nakrájené krůtí maso (osolené a opepřené) a když je maso lehce opečené, přisypeme také rýží (suchou) a krátce vše opečeme. Poté přilijeme víno a vše důkladně mícháme, než se víno vyvaří. Až se víno vyvaří, začneme postupně přilévat zeleninový vývar (po naběračkách). Vždy když se vývar vyvaří, přilijeme další. Takto pokračujeme, dokud není rýže uvařená. Hrnec odstavíme z plotny a na závěr přisypeme nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, pepřem, přidáme nasekaný medvědí česnek a vše promícháme. Na talíři rizoto ještě dozdobíme nasekaným medvědím česnekem a hoblinkami parmazánu.

Komentáře