Bezlepkové fazolové brownies s malinami

Vážení, tady končí veškerá legrace, protože dnes se mi povedly naprosto dokonalé brownies! Já vím, že samochvála se úplně nenosí, ale já si fakt nedokážu pomoct :-) Když vám navíc řeknu, že jsem do nich propašovala fazole, tak to už je vrchol maminkovské fikanost!

Základem je určitě kvalitní čokoláda a kakao a pozor, ať je v troubě nepřetáhnete. Uvnitř musí být hodně vláčné a na povrchu mají mít křupavou „kůrku“. A přesně takhle se mi asi poprvé v životě povedly!

Na cca. 12 – 16 kousků (mám formu o rozměrech 22 krát 35 cm) budete potřebovat:

– 100 g 85% čokolády (já použila Lindt)
– 100 g kvalitního kakao (já použila Troubelické – kupuji ho třeba na rohlík.cz)
– 1 plechovku červených fazolí
– 150 g másla
– 200 g třtinového cukru
– 1 panák rumu
– 3 vejce
– vanilka
– 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
– 100 g malin (můžete dát samozřejmě i víc)

Připravte si vodní lázeň, ve které nechte pozvolna rozpustit čokoládu s máslem. Do rozpuštěné čokolády přidejte panák rumu a postupně vmíchejte kakaový prášek. Vše rozmíchejte, až bude směs pěkné hladká a lesklá.

V další míse promíchejte vejce s cukrem a vanilkou do hustší pěny. A nakonec postupně přilijte do čokoládové směsi.

V mixéru si umixujte zcezené a důkladně propláchnuté fazole tak, aby vám vznikla dokonale hladká kaše. Tu nakonec přidejte k ostatním surovinám. Pak nasypte kypřící prášek a zamíchejte. Úplně nakonec přidejte maliny a už jen lehce načechrejte, ať maliny úplně nerozpatláte.

Troubu si předehřejte na 160 stupňů (mám horkovzdušnou). Formu vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto. Uhlaďte ho a pečte cca. 30 minut.

Nechte vychladnou a pak se můžete pustit do krájení 🙂

 

 

Komentáře