Do dezertů, k čaji nebo jen tak? Zkuste si udělat domácí piškoty!
Ingredience:
– 2 vejce
– 40 g třtinového cukru
– 100 g špaldové mouky
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme v pevný sníh a žloutky utřeme s cukrem. Ke žloutkům s cukrem přidáme mouku a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Plech vyložíme pečícím papírem a zdobícím sáčkem na něj nastříkáme malé hrudky. Počítejte s tím, že se trochu „rozjedou“, takže je nedávejte moc blízko sebe.
Piškoty pečte cca. 10 minut na 170 stupňů. Nechte chvíli vychladnout a pak sloupněte z papíru. Piškoty jsem dala do krabičky s víčkem, kde v pohodě vydržely 5 dnů (možná by vydržely i dýl, ale do té doby jsme je snědli 🙂 ).
Komentáře