Jak jsem objevila přírodní deodorant

pinky2Přírodní deodorant jsem chtěla vyzkoušet už strašně dlouho, ale nikdy jsem se nedokopala k tomu, abych si ho koupila. Při výběru deodorantů jsem se snažila koukat na jejich složení a volila jsem snad ty lepší, např. z L´Occitane. Před nedávnem jsem ale byla oslovena eshopem PinkyPinky.cz, jestli bych nechtěla ozkoušet echt přírodní tuhý deodorant. Samozřejme jsem byla nadšená a vybrala jsem si ten s vůní vanilky a orchideje (vy si o jeden ve stejné vůni budete moct brzy zasoutěžit :-)).

pinky3Přírodní krémový deodorant od značky RaE obsahuje kombinaci kokosového oleje a bambuckého másla s vůní vanilky a orchideje, kdy kokosový olej má přirozené antibakteriální účinky a směs esenciálních olejů dodává decentní svěží a moc příjemnou vůni. Deodorační účinky zajišťuje jedlá soda a jemný kukuřičný škrob. Deodorant neobsahuje hliník, barviva, syntetická aromata ani konzervanty! Aplikace krémového deodorantu je trochu odlišná od těch, co známe z drogerek, ale je to jen o zvyku. Já si malé množství  „napatlám“ na dva prsty a pak si ho vmasíruju do podpaží :-). Je to podobné, jako když si člověk maže klasickým krémem třeba obličej :-). Deodoranty RaE jsou baleny do krásných dřevěných dóz! Když vám deodorant dojde, můžete si pak krabičku nechat a koupit si už jen další náplň… je to zkrátka promáklé 🙂

Je třeba zmínit, že na trhu jsou k dostání dva druhy produktů určených k eliminaci potu – antiperspiranty a deodoranty. Antiperspiranty obsahují sloučeniny hliníku, které zabraňují pokožce volně dýchat a tím pádem nedovolí tvoření potu. Naproti tomu deodoranty „pouze“ brání chemickému rozkladu potu a neomezují tak pocení jako takové, Což je moc dobře, protože pocení je pro organismus prospěšné. Pocením totiž vylučujeme odpadní látky, zbavujeme se přebytků vody a pomáhá regulovat naši tělesnou teplotu.

Jak už jsem psala výš, přírodní deodoranty od značky RaE seženete na eshopu PinkyPinky.cz. Kromě mnou vybrané vanilky a orchideje mají v nabídce mnoho dalších vůní – indický lotos, santalové dřevo, divoká višeň, cashmere, grep, aloe vera. Takže si vybere opravdu každý :-). Závěrem snad jen pár slov o samotné značce RaE, kde mě nadchlo, že se jedná o rodinnou firmu z Beskyd, která vyrábí přírodní kosmetiku a dokonce i dřevěné dózy, ve kterých se deodoranty prodávají.

Komentáře