Zdravé dýňovo-banánové muffiny

muffinkyPodzim patří dýním! Běžně dělám rizoto a cheesecake. Včera dýni poprvé okusil náš Domíček, a protože ještě není až zas takový jedlík, dost dýně mi zbylo. Tak jsem se pustila do dýňovo-banánových muffinů. Recept jsem si vymyslela (rozuměj „použila jsem, co dům dal“). Výsledek ale sklidil úspěch, a tak jdu s kůží na trh 🙂

1 dýně (já použila Hokkaido, ale určitě nic nezkazíte máslovou)

1 banán

1 vejce

250 g ricotty

med a skořice na dochucení

pistácie na posypání

Dýni uvaříme a rozmixujeme spolu s banánem. Přidáme ricottu, vajíčko, med a přisypeme skořici. Vše promícháme, dáme do formiček a šoupneme do předehřáté trouby. Pečeme na 150 stupňů cca 30 minut. Přibližně v půlce pečení muffinky posypeme nasekanými pistáciemi.

Komentáře