Mammas.cz

Velký test ovocných kapsiček

Poslední dobou se staly velkým hitem různé ovocné nebo zeleninové kapsičky, kterým řada maminek dává přednost před klasickými přesnídávkami ve skleničce. Jsou malé, lehké, skladné, vejdou se do sebemenší přebalovací tašky a některé maminky vítají skutečnost, že si ji miminka mohou vycucnout a nakrmit se tak samostatně (tady bychom rády upozornily kojící maminky, že toto „samocucání“ může zkazit techniku sání při kojení). Na trhu je ale obrovské množství a možná občas tápete, jaká je ta pravá a nejlepší pro vašeho miláčka.
S Léňou jsme se tedy rozhodly, že jedno odpoledne strávíme tím, že za vás různé značky kapsiček ochutnáme a ohodnotíme je. Celou dobou na nás samozřejmě dohlížela naše drobotina a nakonec jsme si to skoro letní odpoledne v parku moc užily a byla to i zábava!
Zaměřily jsme se na konzistenci, barvu, chuť, složení, množství, dostupnost, cenu, zemi původu jednotlivých kapsiček a samozřejmě i na to, od kdy ji můžete svému miminku dát.
A jdeme na to!

Nestlé NATURNES banán-jablko

Babylove BIO jablko, broskev, banán

OVKO – BIO kojenecká výživa jablko, karotka, banán

Hamánek – Kojenecká výživa SVAČINKA s hruškami a banány

HELLO CUUC ovocná přesnídávka banán, jablko

Sunárek do ručičky s banány

Hami jablíčko, banán

KUBÍK ovocná kapsička jablko, banán

HELLO ovocná přesnídávka s banán

Výsledek

Nejlépe v našem kapsičkovém testu dopadla kapsička zn. OVKO a Babylove. Obě tyto kapsičky obsahují pouze ovoce a také nám nejvíce chutnaly. Kapsička od Hamánka navíc obsahovala kyselinu askorbovou (tedy zjednodušeně vit. C) a chuťově nás také celkem zaujala. Přesnídávka od Nestlé obsahovala koncentrát citrónové šťávy a kapsička CUUC od Hello ještě navíc koncentrát jablečné šťávy (koncentrát vznikne tak, že se ovoce vymačká, vysuší a následně opět rozředí vodou; zjednodušeně řečeno jsou tedy tyto kapsičky ošizené a ta část, která je zastoupena koncentrátem je také ochuzená o vitamíny, které jsou při výrobě koncentrátu zničeny). Byť nás chuťově neoslovily kapsičky od Hami a Sunárku, tak ani tyto nejsou složením špatné. A teď k tomu horšímu. Kapsička od Kubíka obsahovala přidané aroma (vzhledem k tomu, že výrobce už neuvedl jaké, tak je to pravděpodobně umělé aroma) a kapsička od Hello škrob a hlavně cukr. Obě tyto kapsičky tedy raději nechte ležet v regálu…
Samozřejmě úplně nejlepší je, když miminkům jídlo připravíte samy, protože jedině tak s jistotou víte, co do příkrmu dáte (dokonce se dají koupit i opakovaně použitelné kapsičky, které si doma samy naplníte, např. tyto Papoo od značky Petite&Mars), když už ale budete hotové příkrmy kupovat, nezapomeňte vždy pečlivě číst složení!
Pokud vás napadá, co bychom pro vás mohly příště zase otestovat, dejte vědět!

Komentáře