Třešňový dort s makovým krémem

OFhRvvRiua-zQFb8AU0L5EDqLPxhPRU1RiU3yMmjvF9RSLRiiobcY1_y4TTr_m1ARgr5TDALéto a ovoce k sobě neodmyslitelně patří… Anet z Gourmanet pro vás tentokrát připravila recept na třešňový dort s makovým krémem! Celý článek si můžete přečíst zde :-).

Ingredience:

  • Půl kyblíku třešní

Piškot:

  • 6 vajec
  • 180g cukru krupice
  • 150g hladké mouky
  • sáček cukru s citronovou kůrou nebo vanilkový cukr
  • 60g kakaa
  • 50g oleje

Krém:

  • 7 plátků želatiny
  • 100ml mléka
  • 100g maku
  • 1 sáček vanilky
  • 1 sáček cukru s rumovou příchutí
  • citron
  • 500ml smetany ke šlehání

ZWTSixMa3TzqpZ-g4Fq4KVd3f6mteW8nuM1CHV6s85ggRiNzZZOPPkh_EgFUCx6NUZcqGV8Předehřejeme troubu na 180°C.

Začneme s piškotem. Vyšleháme si 6 vajíček s cukrem. Aspoň 10 minut, ať máme hutnou pěnu. Poté přidáme olej s citronovou kůrou. To už ale šleháme na malé otáčky. Když je směs rozšlehaná,  vezmeme gumovou stěrku a vmícháme do vajíček mouku smíchanou s kakaem. Do formy s pečícím papírem kakaovou směs přelijeme a dáme péct na 15 – 20 minut. Boky formy jsem si preventivně vymazala olejem, aby se mi korpus dobře vyndal.

Do menšího hrnce dáme mléko, mák, vanilkový cukr i cukr s rumovou příchutí, citronovou kůru. Vše necháme probublat. Mezitím si namočíme plátky želatiny v mističce s vodou, aspoň 4 minuty. Provařený mák dáme do studené lázně. Pak přidáme vyždímané plátky želatiny, řádně rozmícháme a necháme zchladnout.

Protože nám stydne krém i piškot, máme tak půl hodinky času. Přišel tedy čas na ušlehání šlehačky. Tu smícháme spolu se studeným makovým krémem.

Na korpus nasypeme vypeckované třešně a celé potřeme krémem. Dokončené dílo dáme aspoň na hodinu do lednice. Pak už je jen na vás, jak si svůj dort ozdobíte. 🙂 Já použila ovoce ze zahrádky.

Dobrou chuť!

Anet

logoanet14

Komentáře