Mammas.cz

Roztomilosti od Šárky

Dneska vám představím výrobky další šikovné maminky Šárky, která tvoří pod názvem Roztomilosti od Šárky. Na první pohled mě z jejích výrobků zaujal plenkovník ve veselé žluté barvě s motivem oveček. Od doby, co Matěj už není to malé tříkilové miminko, dost řeším, co s sebou na kratší procházky vozit. Velkou přebalovací tašku už vozím vlastně jen na delší výlety a při kratších výletech si obvykle vystačím už jen s malým organizérem na kočárek, ve kterém vozím jen naprosto nezbytné věci, ale i těch je celkem hodně, a tak jsem přemýšlela, kam s přebalovacím náčiním. Vyřešila jsem to plenkovníkem!

Plenkovník má tak akorát velikost (cca. 29×18 cm), abyste do něj schovali několik plenek, vlhčené ubrousky, přebalovací podložku a krém. Je rozdělený na dvě kapsy, přičemž jedna z nich má ještě malou kapsičku na krém. Moc se mi líbí, že se dá díky přišitému klipu jednoduše zavěsit třeba na kočárek, a tak máte vše vždy po ruce. Abyste z plenkovníku nic nevytratili, jednoduše ho obtočíte našitou gumičkou. Plenkovník můžete prát v pračce na 40 stupňů. Jako vždy jsem samozřejmě koukala i na design a výrazná žlutá látka se vzorem oveček mi hned padla do oka!

Jak už název „Roztomilosti od Šárky“ napovídá, tak Šárka je hodně tvořivá maminka a koupit si u ní můžete i mnoho dalších roztomilých věcí :-). Zaměřuje se hlavně na šité výrobky – tepláčky, slintáčky, nákrčníky nebo čepky. Ráda vám taky ušije základní výbavičku pro miminko do postýlky, jako je povlečení, mantinel, hnízdečko nebo zavinovačku. V jejím obchůdku najdete ale třeba také korále, které můžete používat i jako kojící, kousátka pro ty nejmenší a různá další „zabavítka“ z potravinářského silikonu často v kombinaci se dřevem. Vše je pak krásně zabaleno do dárkové krabičky. Ideální dárek třeba k narození miminka! 🙂

Roztomilosti od Šárky můžete koupit na fleru (https://www.fler.cz/roztomilosti-od-sarky) nebo na facebooku. Na Šárku se samozřejmě můžete obrátit i s tím, že si přeje vyrobit něco, co v nabídce nemá, určitě se vám bude snažit vyhovět. Již brzy se můžete taky těšit na soutěž o nějaký její výrobek! O jaký, to se nechte překvapit… 🙂

Jak už bývá zvykem, tak i maminku Šárku jsme trochu vyzpovídaly! 🙂

Jste maminka na mateřské? Pokud ano, jak staré jsou vaše děti?

V krátkosti se pokusím představit 🙂 Ano jsem maminka na mateřské, je mi 28 let a mám sedmiměsíčního syna. Před mateřskou jsem studovala VŠ a následně pracovala pro belgickou banku.

Váš virtuální obchůdek je směsicí různých výtvorů. Jste evidentně hodně tvořivá Jak to všechno tedy začalo?

Vždycky mě bavilo něco vytvářet „rukama“, jako malá jsem pořád něco stříhala, lepila… Pak o několik let později, v roce 2008, jsem objevila Fler, tehdy byl na úplném začátku a nás „prodejců“ bylo jen pár. Začala jsem tedy vyrábět náušnice z polymerové hmoty, nejprve jen pro sebe, pro kamarádky a pak jsem je začala prodávat i na Fleru. To mi vydrželo prakticky po celé období střední školy. Po nástupu na vysokou školu ale už nebylo tolik času a i zájmy jsem měla jiné, moje tvoření tak nějak utichlo. Naplno jsem se k němu vrátila až po nástupu na mateřskou dovolenou, kdy jsem začala šít. Nejprve výbavičku pro naše miminko, následně pro miminka známých a kamarádek a teď už šiju prakticky v každé volné chvilce a moc mě to baví. 🙂

Co všechno si od vás mohou naše čtenářky koupit?

Na Fleru u mě můžete najít kojící silikonové korále a kousátka, taštičky, šité dekorace a v poslední době hlavně tepláčky, čepičky, nákrčníky a slintáčky pro nejmenší. Na Facebookové stránce Roztomilosti od Šárky nabízím hlavně hnízdečka a vše, co šiju na individuální přání.

Co vyrábíte nejraději?

Poslední dobou hlavně šité výrobky, nacházím opravdu velké množství krásných látek a vždycky se těším až „střihnu“ 😀

Kde čerpáte inspiraci a nápady na nové výtvory?

Řekla bych, že hlavně u našeho syna. To, co v danou chvíli potřebuje a baví ho, se mu snažím dát tím nejlepším a nejoriginálnějším způsobem.

Jak zvládáte skloubit „maminskovské povinnosti“ s šitím a dalším tvořením? Kolik času tím denně trávíte?

Skloubit se to dá. Je to náročnější, ale není to nemožné. Samozřejmě občas se mi nakupí prádlo k žehlení, ale to se mi stávalo i před mateřskou, žehlím nerada 😀 (a je to venku). Denně tvořím tak 2-3 hodiny, hlavně večer a v noci, když syn spinká. Manžel chudák už si zvykl a tiše trpí, když se všude válí látky a šiju do noci. 🙂

Mohou se na vás maminky obrátit s tím, že chtějí ušít něco konkrétního? Nebo třeba vyrobit korále, kousátka dle svých představ?

Určitě mohou. Samozřejmě nemám neomezené zásoby, ale pokud to bude v mých silách, moc ráda jim vyhovím.

Kde je možné si vyše výrobky koupit?

Na Fleru v obchůdku „Roztomilosti od Šárky“ nebo na Facebookové stránce pod stejným názvem.

Jak vidíte budoucnost „Roztomilostí od Šárky“? Máte nějaké, zatím neuskutečněné, tvůrčí nápady?

Nápadů mám stále více a více, bohužel času méně a méně. Možná až bude syn chodit do školky, zůstanu doma a budu jen šít a šít a šít … 🙂 V příštím roce bych chtěla vyrazit taky na místní vánoční jarmark a nabídnout svoje výrobky tam.

Jak vznikl název „Roztomilosti od Šárky“?

Chtěla jsem názvem pokrýt vše, co tvořím a věděla jsem, že výrobky ode mě mají „svůj“ styl – roztomilý. Proto Roztomilosti.

Komentáře