Raw fíkový koláč

Raw věci jsou v módě! A my nezůstáváme pozadu a přinášíme vám recept na skvělý raw fíkový koláč :-). Celý článek s povídáním od Anet najdete zde :-).

Ingredience

1Lz2AAeFPeTrQAJfBXMVIsIoKiKFgXoGykfUNUYkach3nq79CDbhp92w53ppvHOGxMj_krIKrusta:

  • 100g ořechů
  • 100g mandlí
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • 1,5 lžíce nepraženého kakaa
  • 1,5 lžíce kokosového oleje

Krém:

  • 300g sušených očištěných fíků (namočených 12 hodin ve vodě)
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • půlka hořké čokolády
  • 1 lžíce kakaových bobů
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 100 – 150g kešu

2T42ZZXDl1D8gS3TUNNSD0nN1YcZ84aiHLoteuMXbxox5mSQA9smmmbVqN9yYbRrT-3A97kNejdříve si dáme kešu do mističky s vodou a necháme si je chvilku rozmočit.

Ořechy a mandle dáme do robota a mixujeme aspoň 3 minuty. Postupně přidáváme datlový sirup, kokosový olej a kakao. Všechno společně rozmícháme v robotu, aby nám vznikla lepkavá a tuhá hmota. Tu natlačíme pořádně do formy. Necháme odpočinout a vrhneme se na krém.

Půlku očištěných fíků dáme do robota společně s kešu (půl kešu a půl fíků). Postupně vše dopřidáváme. Po rozmixování nakapeme sirup a olej. Nakonec ještě čokoládu na kousky a boby. Mixujeme tak dlouho, než vznikne hladké směs.

Všechnu směs vylijeme do formy a dáme do lednice zatuhnout.

Božský fíkový raw dortík je na světě. 🙂

Dobrou chuť

logoanet14

Komentáře