Nepečený jahodový dort

Rychlý, jednoduchý a tááák dobrý :-)

Krém můžete různě obměňovat a málokdy se mi podaří udělat dvakrát úplně stejný :-) Když ho uděláte ze skyru, bude navíc zdravý a plný bílkovin 🙂

Na 1 dort budete potřebovat:

– 1 větší balení dětských piškotů
–  cca. 1 kg jahod
– želatina (cca. 6 plátků)
– 1 šlehačka
– 500 g skyru (někdy nahrazuji tvarohem, jogurtem, ricotou, zakysanou smetanou nebo různě kombinuji…Babica hadr)
– vanilka
– cca. 100 g třtinového cukru
– citronová kůra

 

Do kulaté formy naskládejte vrstvu piškotů. Šlehačku vyšlehejte do tuha a přidejte želatinu (tu si připravte dle návodu), pak přimíchejte skyr, vanilku (dala jsem z jednoho malého lusku), cukr a trochu citronové kůry. Polovinu krému dejte na piškoty, na něj dejte vrstvu jahod, pak zase piškoty a nakonec krém. Nakonec ozdobte jahodami a dejte minimálně na 2 hodiny vychladit do ledničky.

Komentáře