Linecký koláč z kešu s jablky, marmeládou a tvarohem od Gourmanet :-)

Anet z Gourmanet se s námi podělila o svůj další skvělý recept. Nenechte si ujít Anetino povídání, které se k tomuto koláči váže a přečtěte si ho přímo na blogu Gourmanet.

Ingredience:

Těsto :

160 g studeného másla
200 g hladké mouky
180 g moučkového cukru
100 g kešu
4 žloutky
nastrouhanou kůru z 1 omytého citronu
1 lžičku skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
špetku soli

Jablečná vrstva:

6 malých jablek
skořice
vanilkový cukr
šťáva z půlky citrónu

Tvarohová nádivka:

500g polotučného tvarohu
2 žloutky
vanilkový cukr + semínka z vanilkového lusku
lžička moučkového cukru

Marmeládová  vrstva:

Půl sklenice malinové domácí marmelády
10 piškotů
2 lžíce rumu

Processed with VSCO with f1 preset

Začneme těstem. Mouku prosejeme s cukrem, přidáme rozmixované kešu oříšky, citrónovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Poté nalijeme žloutky a vše zpracujeme. Nakonec poslední přísada, a tou je máslo. Celé jsem zpracovala v robotu. Těsto si zabalíme do fólie a vložíme na půl hodinky do ledničky.

Předehřejeme si troubu na 180°C.

Nastrouháme si jablka a přidáme skořici, vanilkový cukr a citrónovou šťávu.

Na tvarohovou nádivku si smícháme všechny ingredience a necháme chvilku odpočinout v lednici.

Marmeládová vrstva je také jednoduchá. Piškoty si rozdrtíme a vše smícháme.

Když nám těsto vychledne tak na formu s pečícím papírem dáme rozválené těsto. Těsto je opravdu křehoučké, a tak se vám může stát, že se potrhá. To ale vůbec nevadí, jednoduše kousky těsta ve formě k sobě přilepíte. (Nepoužijeme celé těsto, aby nám zbylo na ozdobení.) Poté poklademe jablky, tvarohem a marmeládou.

Zbylé těsto rozválíme a zdobíme podle fantazie. Můžem vytvořit proužky a mít mřížkovaný koláč a nebo jako já, srdíčka.

Dáme péct na 180°C na 35 – 45 minut.

Dobrou chuť. 🙂

Anet

logoanet14

Komentáře