Domácí ovesné mléko

Skvělá alternativa klasického mléka je tu – ovesné mléko :-).

Celý článek od Anet si můžete přečíst zde.

b5c4ZigQGv4FiiXJJ4mzjOgS9IRRTQVY6l3Ea3PoCiIcgxhFIrEupQeaidyTphXoLrKh9JgIngredience:

120g ovesných vloček

1-3 lžíce sladidla – dle chuti (já měla datlový sirup)

Ovesné vločky si necháme namočené ve vodě přes noc.

Ráno ovesné vločky propláchneme a necháme je okapat. Přendáme je do mixéru a přilijeme 900ml čerstvé vody. Rozmixujeme. Když nám vznikne krémová směs prolijeme ji přes sítko a pročištěné mléko vrátíme do mixéru. Přidáme sladidlo a mixujem cca 30s. Přelijeme do láhve a můžeme pít. 🙂

Nejlepší je asi ve smoothie. Ale klidně ho můžete využít na cokoliv jako náhražku mléka.

Komentáře