Domácí (bezlepková) granola

Trochu mě mrzí, že jsem se tak dlouho odhodlávala ji vyzkoušet, protože je to neskutečně jednoduchý a výsledek je prostě super!  Navíc ji můžete obměňovat na tisíc způsobů a záleží jen na tom, co máte rádi.

Co budete na domácí granolu potřebovat?

Základem jsou vločky. Můžete použít ovesné, pohankové, žitné…záleží na vaší chuti. Já jsem si moc oblíbila bezlepkové ovesné vločky z DMka, které jsou hodně drobné a výborně se z nich připravuje třeba i kaše.

Dále budete potřebovat nějaké sladidlo – třeba med nebo javorový sirup (kupuji také v DM), který jsem použila i já a tuk. Já jsem sáhla po kokosovém oleji od Purity Vision. Můžete použít i kvalitní slunečnicový olej nebo máslo (to chci vyzkoušet příště 😉).

Na 300 g vloček budete potřebovat asi 2 lžíce tuku a 3-4 lžíce sladidla.

Další ingredience záleží už jen na vás…můžete přidat různá semínka, oříšky, sušené ovoce, mrazem sušené ovoce, koření (skořici, vanilku….).

Já do své granoly dala chia semínka, mandle, kokosové chipsy, rozinky, vanilku, skořici a sušená jablíčka. Příště bych chtěla vyzkoušet kombinaci se sušenými jahodami❤️

A postup?
Všechno jsem smíchala (kromě křížal a rozinek, které jsem přidala až na konec) a pekla v troubě na 160 stupňů asi 20 minut. V průběhu pečení granolu promíchejte, ať se vám nepřipálí.

Dobrou chuť!

Komentáře