Mammas.cz

Bezlepkové fazolové brownies s malinami

Vážení, tady končí veškerá legrace, protože dnes se mi povedly naprosto dokonalé brownies! Já vím, že samochvála se úplně nenosí, ale já si fakt nedokážu pomoct Když vám navíc řeknu, že jsem do nich propašovala fazole, tak to už je vrchol maminkovské fikanost!

Základem je určitě kvalitní čokoláda a kakao a pozor, ať je v troubě nepřetáhnete. Uvnitř musí být hodně vláčné a na povrchu mají mít křupavou „kůrku“. A přesně takhle se mi asi poprvé v životě povedly!

Na cca. 12 – 16 kousků (mám formu o rozměrech 22 krát 35 cm) budete potřebovat:

– 100 g 85% čokolády (já použila Lindt)
– 100 g kvalitního kakao (já použila Troubelické – kupuji ho třeba na rohlík.cz)
– 1 plechovku červených fazolí
– 150 g másla
– 200 g třtinového cukru
– 1 panák rumu
– 3 vejce
– vanilka
– 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
– 100 g malin (můžete dát samozřejmě i víc)

Připravte si vodní lázeň, ve které nechte pozvolna rozpustit čokoládu s máslem. Do rozpuštěné čokolády přidejte panák rumu a postupně vmíchejte kakaový prášek. Vše rozmíchejte, až bude směs pěkné hladká a lesklá.

V další míse promíchejte vejce s cukrem a vanilkou do hustší pěny. A nakonec postupně přilijte do čokoládové směsi.

V mixéru si umixujte zcezené a důkladně propláchnuté fazole tak, aby vám vznikla dokonale hladká kaše. Tu nakonec přidejte k ostatním surovinám. Pak nasypte kypřící prášek a zamíchejte. Úplně nakonec přidejte maliny a už jen lehce načechrejte, ať maliny úplně nerozpatláte.

Troubu si předehřejte na 160 stupňů (mám horkovzdušnou). Formu vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto. Uhlaďte ho a pečte cca. 30 minut.

Nechte vychladnou a pak se můžete pustit do krájení 🙂

 

 

Komentáře